Tidningen Dagens Industri utser varje år de mest snabbväxande företagen i varje län, som tilldelas priset DI Gasell. Ikväll presenterades årets vinnare bland Norrlandslänen på en gala i Umeå.

Gasellvinnare i Norrbotten är Norrkust Caravan, familjeföretaget i Kalix som säljer husvagnar och husbilar. Företaget ägs av Kari Korkala och sönerna Marko och Anssi Korkala, och fler från familjen är delaktiga i firman.

Hur känns det att ha vunnit?

– Det är helt fantastiskt, det är stort. Ingenting vi någonsin hade kunnat drömma om när vi startade firman. Men nu står vi här, något rätt har vi gjort på vägen för att komma hit. Man känner stolthet givetvis, säger Marko Korkala.

Vad har ni gjort för att lyckas så bra?

– När vi startade firman och köpte billiga husvagnar, som vi repade upp och sålde, hade vi en grundtanke. Vi skulle sälja bra grejer och överträffa kundernas förväntningar redan då. Den tråden har vi hållit i hela vägen, mycket av det har bidragit till att vi är där vi är i dag.

– Vi har haft bra kundbemötande som gjort att kunderna alltid känt sig välkomna. Sen har vi haft rätt personal, rätt motivation och energi. Vi har plockat med oss det från idrotten som vi höll på med tidigare, det är samma tankesätt, driv och målsättningar som när man driver firma, säger Marko Korkala som spelat bandy i Karlsborg.

Hur är det att driva ett familjeföretag?

– Det är en trygghet att man vet vad man får från familjen. Vi har även lyckats bra med att anställa folk utifrån, som kommit in med rätt kompetens och samma inställning.

Hur ska ni fira priset?

– Vi har skapat en medlemsklubb för Norrkust Caravan som vi ska ha kick off för nästa helg med mat, dryck och trubadur. Det är kick off för klubben, men vi får passa på att fira det här samtidigt, säger Marko Korkala.