CreacticeAdventure i Överstbyn, norr om Boden, sysslar med en stor mängd äventyrsaktiviteter, allt ifrån bäversafari, naturvandringar och klättring till forsränning och havskajakturer.

90 procent av gästerna är turister från andra länder. I år har det varit väldigt många från USA. På midsommarafton kom en stor grupp från Tyskland.

– Jag har precis varit och kört ett gäng irländare på Kalixälven, i uppblåsbara forskanoter. De var nöjda och glada, säger Love Rydbäck som driver företaget.

Artikelbild

| Blankt vatten. Paddling är en av Creactive Adventures många äventyr som lockar internationella turister.

Hittills har sommarsäsongen varit jättebra, enligt Love. Han har varit fullbokad sedan mitten av maj.

– Det roligaste med mitt jobb är alla människor jag träffar, från alla jordens hörn. Det är det som gör att man orkar hålla på, det är långa dagar.

Försommarens halvtråkiga väder har inte haft någon betydelse för honom, då huvuddelen av gästerna varit bokade långt i förväg.

Nu väntas däremot förändring på den fronten. Från och med den här veckan bokas fler aktiviteter dag för dag och även Norrbottningar och hemvändare vill hitta på äventyr.

– Jag har märkt tendensen att vi säljer mer aktiviteter om vädret inte är jättebra, då vill folk hitta på någonting. När det är väldigt bra väder blir folk lata och vill hellre ligga på stranden, säger Love.

– Vi brukar gynnas av att det är lite halvtaskigt väder. Om det nu inte är jättedåligt.

Han tycker att det fungerar bra att driva företag i Överstbyn.

– Vi har inte så mycket gäster från Överstbyn så det är ju där fördelen ligger, haha. Nä men vi ligger ju bra till geografiskt, vi gör mycket jobb åt Treehotel och hotellen i Luleå så vi behöver inte så långa transporter. Vi har ingen egen anläggning så vi åker ofta till gästerna.

Love jobbar själv heltid i företaget och tar in 6-7 erfarna och licenserade guider för de olika aktiviteterna.

– Vi håller ju på med ganska farliga saker, riktiga äventyr, så det går ju inte att ta in vem som helst.