För att öppna dörrar och skapa möjligheter för företag som behöver nå ut internationellt har Blamorama, med Ingrid Fridesjö i spetsen, startat det internationella nätverket Blamoramanetwork.

Här finns tre personer; MayaUmar från Malaysia, Yuan Tian från Kina och Marcel Köppe från Tyskland. Tillsammans med sina olika expertiser arbetar de med allt ifrån översättningar i text och film till film- och videoproduktion, stillbildsfoto och tvärkulturell konsultation.

– Det kan handla om allt ifrån att lära ut kulturella skillnader som man behöver tänka på och ge viktiga ingångar till affärskontakter, säger Maya som har ett brett affärsnätverk över stora delar av Sydöstra Asien.

Hon börjar nu också arbeta på Blamorama på heltid.

– Att nu kunna utöka med de här fantastiska och kreativa personerna vid min sida känns verkligen jättekul, säger Ingrid Fridesjö, vd.

Born global är ett uttryck och tankesätt som präglat Blamorama sedan starten, med ett flexibelt arbetssätt med möjlighet att jobba vart som helst i världen.

– Målet är att vi ska bli ett nätverk som täcker upp hela världen, på plats i olika länder eller här i Luleå, säger Ingrid.

Hon vill gärna ha kontakt med fler som har andra språk än svenska som modersmål, är verksamma i den kreativa sektorn och vill vara en del av nätverket.