Logga in

Logga in
En näringslivssajt från:
Kuriren  Piteå-Tidningen  NSD
apfond.jpg
Uppsalahem köper studentstaden. Mats Andersson, vd Fjärde AP-fonden. Bild: Anna Orring

Fjärde AP-fondens vd avgår

Mats Andersson avgår. Vd:n har stöttat det skandalomsusade fastighetsbolaget Rikshems ledning.

Fjärde AP-fondens vd Mats Andersson avgår, skriver di.se. Andersson har stöttat det skandalomsusade fastighetsbolaget Rikshems ledning. Fjärde AP-fonden äger Rikshem tillsammans med AMF.

I höstas uppdagades flera tveksamma ageranden i företagsledningen och en utredning har sedan visat på brister och felaktigheter hos ledningen vad gäller bland annat resor och representation.

Rikshems vice vd Ilija Batljan fick sparken i höstas men vd Jan-Erik Höjvall har fått sitta kvar. Men ägarna är oeniga. AMF vill att även Höjvall ska få lämna bolaget, och har fått stöd av sina ägare Svenskt Näringsliv och LO.
Mats Andersson skriver i en kommentar på AP-fondens hemsida att tidpunkten för att lämna är rätt, efter tio år som vd. Han vill inte medge att beslutet att lämna har med oegentligheterna inom Rikshem att göra.

Nu ska han bland annat inleda ett samarbete med den 88-årige aktielegendaren Laszlo Szombatfalvy.

– Jag har fått ett erbjudande från Laszlo Szombatfalvy att arbeta mer aktivt med hans stiftelse Global Challenges Foundation. Det känns som en lockande fortsättning på det klimatarbete som vi på Fjärde AP-fonden har bedrivit tillsammans med FN och internationella pensionsförvaltare under de senaste åren, säger Mats Andersson.

 

(TT)

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Annons