Logga in

Logga in
En näringslivssajt från:
Kuriren  Piteå-Tidningen  NSD

Norrbotten Media Week: Mingel för musiker

Musikintresserade i hela länet hade sökt sig till musikbranschträffen i Kaleido i Piteå på torsdagskvällen.

Huvudarrangören för träffen, Go Business, bjöd tillsammans med sina medarrangörer in till en kväll i musikens tecken.
– Meningen är att folk ska få möjlighet att mingla och nätverka och bygga upp sitt kontaktnät, sa Lina Larsdotter Åström från Go Business.

Studenter, professionella musiker, arrangörer och företagare fanns på plats för att dela med sig av sina erfarenheter och bakgrund inom musiken. Alla fick chansen att under en halv minut ge en kortare presentation av sig själv. Därefter var det dags för mingel.

14-åriga Wilma Bengs och 15-åriga Noomi Stenlund hade kommit ända från Arvidsjaur.  Förutom att bredda sitt kontaktnät kom de till träffen med ett specifikt mål:
– Vi skulle vilja hitta en keyboardist och en manager som kan hjälpa till att arrangera konserter, säger Wilma Bengs som spelar i bandet Petrichor.

Evenemanget anordnas för andra gången och hade ett 60-tal anmälda. Marcus Eriksson har sysslat med musik i snart 25 år. Musikstilen är alltifrån punk till elektronisk musik.
– Jag är här för att hitta samarbeten. Syftet är att utvecklas och göra bra saker tillsammans med människor som tycker om konst, det handlar inte bara om musik, säger han.

Med sig till träffen hade han sin sambo.
– Jag har blivit indragen i musiken via honom, positivt indragen, och kanske blir jag ännu mer indragen efter i kväll, säger Ulrika Nordin.

Josephine Lindgren

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Fakta
Annons