Logga in

Logga in
En näringslivssajt från:
Kuriren  Piteå-Tidningen  NSD

Nya ägare till Polarfönster

Mikael Tinglöf säljer Polarfönster AB i Korpilombolo. De nya ägarna tillträder i dag, den 1 mars.

De nya ägarna till företaget Polarfönster AB är Luleåborna Kari Huotari, Tomas Korvi och John Sandström.

De är en konstellation med stor erfarenhet inom byggbranschen, träindustrin och affärsutveckling både i Sverige och på internationella marknader.

Polarfönster har haft en stark utveckling de senaste åren och vänt en nedgång under krisåren i byggbranschen till en stark tillväxt. Företaget har en fortsatt hög potential i en byggmarknad som drivs av ett enormt behov av nya bostäder.
– Polarfönster har tillverkat fönster i över 70 år i Korpilombolo och vi är mycket stolta att få förvalta traditionen och fortsätta utveckla detta anrika bolag, säger tillträdande vd John Sandström.

– Vi är ett starkt team och vår ambition är att skapa en större kundbas, nya produkter och ökad tillväxt i detta framgångsrika företag, säger Tomas Korvi, marknadschef. Huvuddelen av Polarfönsters produkter säljs i dag till kunder i Sverige, via Älvsbyhus som vi har avtal med, men vi vill även kliva in på andra marknader och exportera fönster med unika egenskaper och hög kvalitet.

– Det känns hedrande att få börja arbeta med denna välskötta verksamhet. Vi ser stort värde i att företaget ligger i Korpilombolo, dels för den kunniga personalen, men också ur marknadsföringssynpunkt. Vårt varumärke Polarfönster är starkt förenat med bygden, vilket känns viktigt att fortsätta vårda, säger styrelseordförande Kari Huotari.
Mikael Tinglöf:
– Det här är ett naturligt steg för Polarfönster. Bolaget tas över av lokala och stabila entreprenörer med förankring i samhället och branschen. De är drivna företagare med långsiktiga perspektiv och en tydlig vision. Det här kommer att bli riktigt bra, säger han.

De nya ägarna tillträdde i dag, den 1 mars 2016.

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Fakta

Polarfönster AB har en lång historia som startade i en by utanför Korpilombolo på 1930- talet under namnet Fönsterelement AB. Under 1970- talet flyttade verksamheten till dagens lokalisering i Korpilombolo.

1979 bildades Polarfönster AB. Bolaget har under årens lopp haft olika ägarkonstellationer, bland annat Älvsbyhus ägde företaget under en 10 års period på 80/90-talet.
1999 köpte Gunnar Nyberg Polarfönster och drev detta fram till 2011 då Mikael Tinglöf, Tallbacka Invest tog över. I dag har bolaget 20 anställda.

Annons