Logga in

Logga in
En näringslivssajt från:
Kuriren  Piteå-Tidningen  NSD
20160128_143220 (kopia).jpg
Linda Marklund och Christina Svärd var två Skellefteåbor på seminariet. Båda är egna företagare, i nyfas respektive i fas. Bild: Anneli Hanno

Nystartare: "Många tips"

- Nu ska jag hem och fundera över vilka sociala medier jag ska finnas med i. Linda Marklund fick tips inför nystart av företag.

Linda Marklund och Christina Svärd är båda från Skellefteå och var med på föreläsningen av Niklas Myhr om sociala medier och att finna sin målgrupp.

Linda Marklund har tidigare arbetat för Västerbottens handelskammare och funderar just nu på vad hon ska göra här näst. Dels kan hon inredning och har erbjudande från medföljande Christina Svärd om att jobba med henne i hennes företag, dels vill hon själv hjälpa företagare att marknadsföra sig, bland annat via sociala medier.

- Det jag tar med mig från föredraget är det Niklas sade om att man aldrig ska välja bort någon på Facebook, aldrig dissa någon. Det kunde jag lättare göra som yngre. Numera har jag lärt mig att alla människor kan vara intressanta, fast på olika sätt, och alla behövs.

Christina Svärd är byggnadsingenjör och jobbar mycket med projektledning. Hon har tidigare haft företag och har nu startat Arkitekturbyrån AB.

- Jag tar med mig hans exempel om content marketing, att vi kan ge bort gratis kunskap på webben till andra och få igen. Och att allt du skriver ska ge någon vinning för den som läser, att mottagaren känner att det finns nytta med det. Allt är inte bara prat för att sälja på direkten.

Anneli Hanno

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Annons