Logga in

Logga in
En näringslivssajt från:
Kuriren  Piteå-Tidningen  NSD
preem.jpg
Preem vill bli mer miljövänliga. Bild: Ola Axman

Preem går med i "gröna klubben"

Hur pass kan ett drivmedelsbolag jobba för att minska fossila utsläpp? Preem gör ett försök.

Preem är ny medlem i företagsnätverket Hagainitiativet.

– Preems vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle och arbetet med hållbarhet har sedan länge varit en integrerad del av vår affärsverksamhet där alla inom företaget är engagerade i hur vi kan minska vår klimatpåverkan. Utvecklingen av våra drivmedel att innehålla alltmer förnybar råvara från restprodukter från svensk skogsindustri har banat vägen när det gäller att minska koldioxidutsläppen från transportsektorn. Genom att bli medlem i Hagainitiativet har vi tillsammans med andra företag en stark plattform att visa hur industrin är en del av lösningen, säger Petter Holland, vd Preem.

Hagainitiativet samlar företag som engagerar sig för minskad klimatpåverkan för att nå visionen om ett lönsamt näringsliv utan klimatpåverkan.
– Preem är Sveriges största drivmedelsproducent och när störst går först för att bryta transportsektorns ökande utsläpp genom mer förnybart i tanken så ökas omställningstakten i Sverige. Vi är glada att Preem går med i Hagainitiativet och vi ser att vi därmed ökar trycket på att få till stånd en fossiloberoende fordonsflotta, säger Nina Ekelund, programdirektör för Hagainitiativet.

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Fakta

I Hagainitiativet ingår sedan tidigare följande företag; AkzoNobel, Axfood, Coca-Cola Enterprises Sverige, Folksam, Fortum Värme, Green Cargo, HKScan Sweden, Lantmännen, Löfbergs, McDonald’s, Stena Recycling och Sveaskog.

Annons