Logga in

Logga in
En näringslivssajt från:
Kuriren  Piteå-Tidningen  NSD
sport.jpg
Norrmän och svenskar kämpar om medaljer i längdspåren. Prestationerna inspirerar till god sportföräljning även för vanliga motionärer. Bild: Pedersen, Terje

Sportig pengasatsning

2015 var ett bra år för sporthandeln. Trenden med bra sportförsäljning verkar fortsätta.

– Under 2015 har det gått väldigt bra för detaljhandeln överlag och även sporthandeln har fått ta del av det, säger Andreas Svensson, senior analytiker på HUI Research.
Vi konsumenter fortsätter att spendera pengar på sportartiklar – oavsett årstid.

För att försäljningen av skridskor, skidor och pulkor ska blomstra så krävs en riktig vinter. Så fort minusgrader och snö infinner sig får det effekt. Annonssajten Blocket kan redan nu se en ökning på antalet annonser relaterade till vintersport.
– Nu har det kommit igång. Sen har vi ju haft röda dagar, och för korta tidsperioder är det svårt att gå ut med specifika siffror, men vi kan i alla fall se att den har kommit igång rejält, Linnéa Aguero, pressansvarig på Blocket.

– Vi ökade i november, men inte på vintersportartiklar i och med den dåliga starten på vintern. Men sedan kylan har kommit så har vi fått en bra försäljningsökning. Det märks direkt i våra butiker när vi får vinter. Vädret är ju lite av sportbranschens akilleshäl, säger Pelle Lindkvist, försäljningschef på Team Sportia.
Enligt prognoser från HUI Research väntas sporthandeln avsluta 2015 starkt, precis som övriga detaljhandeln.
– I november var det väldigt starka tillväxttal. Förutsättningen finns för ett gynnsamt försäljningstempo även för december, säger Andreas Svensson. (TT)
Malin Johanson

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Fakta

Sporthandeln januari-november 2015: + 6,0 procent
Sporthandeln i november 2015: + 8,5 procent
Sporthandeln i december 2015 (prognos): + 5 procent
Tillväxten visar skillnaden för motsvarade period föregående år.
Källa: Handelns utredningsinstitut, HUI Research

Annons