Logga in

Logga in
En näringslivssajt från:
Kuriren  Piteå-Tidningen  NSD
polen.jpg
Karin Nilsdotter och Josefin Hedberg ska förstärka The Node Pole ytterligare. Bild: Andreas Nilsson/The Node Pole

The Node Pole rekryterar

Datacentermarknaden är stenhård och därför har The Node Pole gjort en dubbelrekrytering inför det nya året.

Rymdprofilen Karin Nilsdotter och industrikonsulten Josefin Hedberg rekryteras till The Node Pole-teamet, där båda går in vid sidan av sina andra uppdrag.
Förstärkningen av teamet beror på den ökade konkurrensen på datacentermarknaden, liksom den globalt ökade efterfrågan av molntjänster. Båda har börjat sina uppdrag vid årsskiftet och Karin representerar denna vecka The Node Pole på världens största konsumentteknologimässa International Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas, USA.

Att ta del i den globala framväxten av konsumentdrivna molntjänster handlar om att kunna leverera både datakapacitet och ett innovationskluster för nya molnlösningar. Vd:n Erik Lundström förklarar:
- Datakapacitetsmarknaden drivs i dag av de främsta aktörerna kring datacentra, men också av mjukvaruutvecklare som erbjuder nya molntjänster till marknaden. The Node Pole är ett naturligt hem för alla sådana innovatörer.

Innovations- och rymdprofilen Karin Nilsdotter stärker upp Node Pole-teamet som Chief Future Business Officer.

- Vid sidan av sina rymduppdrag kommer Karin att jobba med strategisk affärsutveckling, framtidsstrategier och stärka Node Poles position på den globala teknikmarknaden, säger Anne Graf på The Node Pole.

- Jag ser fram emot att attrahera och samverka med ledande företag som satsar på banbrytande teknik och digitalisering, säger Karin Nilsdotter.

Josefin Hedberg är en av få svenskar certifierade inom både verksamhetsanalys och projektledning, med många tunga industriuppdrag på sitt CV – inte minst såsom projektledare för flera stora AB Volvo-projekt och som skapare och vd för egen konsultbyrå. I sin nya roll som Chief Operating Officer hos The Node Pole kommer hon främst att säkra upp processerbjudandet för datacenterkunder och att samordna entreprenörerna inom The Node Pole Alliance.
- Det är fortfarande relativt få som vet just hur bred verktygslådan inom The Node Pole faktiskt är och den bredd av lösningar som vi kan skräddarsy inom regionen, inte minst i en rent tekniskt mening, säger Josefin Hedberg.

Datacentermarknaden är i snabb tillväxt och spås dubblas i storlek under de nästkommande åren. 200 nya megadatacenter kommer byggas inom Europa till och med år 2018. Tillväxten bygger i stort på en ökad efterfrågan av molntjänster, IoT-lösningar och IT-integrerade affärsmodeller.

- Vi har en enorm kompetens nu att kunna skapa affärstjänster som svarar upp mot både datacenterinvesterare och molntjänsteutvecklare, säger Anne Graf.

De två konsulterna har kontrakterats för ett halvår till att börja med.

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Fakta

The Node Pole-regionen omfattar kommunerna Luleå, Boden, Piteå och Älvsbyn. Affärsregionen har fått sitt namn på grund av det nordliga läget och för sin framväxt som globalt centrum för datatrafik. Genom kombinationen av fysisk, digital och intellektuell infrastruktur har The Node Pole perfekta förhållanden för skapandet av kundanpassade lösningar för högteknologiska och elintensiva branscher såsom datahantering och molntjänster.

Annons