Logga in

Logga in
En näringslivssajt från:
Kuriren  Piteå-Tidningen  NSD
20160120_125618 (kopia).jpg
Kevin Roberts, Andreas Vikström, Anton Leth och David Nilsson har som UF-idé att hjälpa föreningar med löpande bokföring och andra ekonomiska tjänster. Bild: Anneli Hanno

UF: De gör tråk-jobbet

Affärsidén är att göra det tråkiga ekonomijobbet som ingen vill ta på sig.

Många föreningar har svårt att få till en bra ekonomiansvarig som både har tid att sköta bokföring och som har ett ekonomiintresse.

Det tog UF-företagarna från ekonomiklassen EK3C i Luleå på allvar.

- Vi kallas för "Idrottsklassen" på gymnasiet i Luleå. Alla idrottar och vi har sett det här problemet i många idrottsföreningar, säger Anton Leth.

Han har flyttat upp från Stockholm för att gå gymnasiet och samtidigt spela basket vid Luleås basketgymnasium. Kevin Roberts spelar fotboll för BBK och kommer från Sävast. Det gör också klasskompisen Davin Nilsson och de två ligger delvis bakom den första och största kunden i UF-företaget, Sävast Ski team.
Det är en välkänd förening med många aktiviteter och mycket ekonomi att hålla reda på.

- Det finns att göra för oss allihopa där, säger David Nilsson.

Han är glad över att ha den referensen att plocka fram i det fortsatta letandet efter nya kunder och det var David som kom med affärsidén från början.
Andreas Vikström i samma klass spelar hockey och säger att de allihopa är tävlingsmänniskor.
- Vi jobbar bra ihop i gruppen för vi är allihopa vana vid att gå in och fokusera hårt när vi gör något.
Av de fyra tror Anton Leth redan nu att han ska fortsätta läsa till civilekonom efter att gymnasiet är avslutat. De andra är mindre säkra.

Den här dagen då UF hade sin Rivstartsmässa på deras ort, vann de den ena av två pitchtävlingar och fick helt oförberedda gå upp och göra om en pitch på scenen. Med lite fokus och humor blev det ännu en samlad och inspirerande pitch de bjöd publiken på, bland annat med orden "Det är vi som kan göra tråkjobben, så att de andra slipper bråka om det".

Den andra pitchtävlingen vanns av Företagsevent Norr UF, bestående av fem tävlingsinriktade tjejer som satsar inför UF-mässan i mars och bland annat ordnar annorlunda företagsfester.

Anneli Hanno

Läs också: Cohen tipsade företagare

Vill du ha Norrbottens affärers dagliga nyhetsbrev inför UF-mässan? Klicka här

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Fakta

Pitch: Att kunna tala för sig själv, en vara, en tjänst, idé eller något annat och beskriva den kort och slagkraftigt, ofta på högst någon minut.

Uttrycket kommer från längden på en hissresa i ett höghus. Presentationen ska inte ta längre än hissresan räcker.

Annons