Logga in

Logga in
En näringslivssajt från:
Kuriren  Piteå-Tidningen  NSD

Vinnarna på Kirunagalan

Grattis alla vinnare i 13 olika kategorier på Kirunas näringslivsgala.

Kirunagalan på fredagen bestod av två akter. På dagen diskuterades frågor som: Hur bygger vi framtidens Kiruna? (NCC:s koncernchef Peter Wågström) samt Vad kan vi lära av Hjalmar Lundbohm? (Curt Persson, doktor i teknikhistoria)under seminarier i kyrkan.

På fredagskvällen var det dags för fest och prisutdelningar till mängder av företagare som visat framfötterna lite extra under det gångna året.

Här är alla vinnarna:

Sparbanken Nord-priset delades ut av Robert Lahti, affärsrådgivare. Vinnare: UF-laget Heatproof. Motiveringen var bland annat att det är en innovativ produkt som är klar för marknaden och löser många hårresande problem.

Tekniska verkens pris för Årets vägvisare/Energi och miljö delades ut av vd:n Jan Fjordell och gick till Triangelskolan 6K.

Tyréns-priset Litet avtryck - stort intryck delades ut av vd:n Ulrika Francke och gick till Nutti Sámi Siida AB.

Norrbottens media-priset delades ut av mediehuschefen Ludvig Nilsson och gick till Arctic light film festival. Motiveringen var bland annat att: "med små medel underhåller de tusentals Kirunabor under en veckas tid varje år."

Kiruna Lapland-priset delades ut av Robert Gustavsson, ordförande och Jörgen Svonni, vd:n och det gick till Nutti Sámi Siida. Motiveringen var bland annat att företaget "... ligger i framkant med modern marknadsföring och hållbara visioner, har kunskapen om vår natur och kultur och förmedlar genuin service och värdskap till kunderna."

LKAB:s arbetsmiljöpris delades ut av inköpschefen Tage Lundin och gick till KISAB, Kiruna industrisanering AB, bland annat med motiveringen att företaget under lång tid uthålligt fortsatt arbeta med ett stort fokus på säkerhet i arbetsmiljö och är ett föredöme.

Swedish space corporation, SSCs pris delades ut av Lennart Poromaa, chef för Esrange. Det gick till IRF, Institutet för rymdfysik med motiveringen att: "Här började Kirunas resa i rymden. I snart 60 år har denna pristagare utvecklat världsledande forskning kring norrsken och andra himmelska fenomen. Nu bygger man instrument till Jupiter och andra planeter i högsta internationella konkurrens."

NCCs pris delades ut av koncernchefen Peter Wågström och vanns av Göran Cars och Eva Ekelund, Kiruna kommun, som i motiveringen benämns som eldsjälar som uthålligt och engagerat arbetar för ett nyskapande och hållbart samhälle i världsklass, med kirunabornas bästa för ögonen.

Yngve Bergqvists entreprenörspris delades ut av honom själv till vinnarna Nutti Sámi Siida, bland annat med motiveringen att de "... har emot besökare från världens alla hörn och ger kunden en väl förädlad och fantastisk upplevelse med kärlek och respekt för djuren och naturen.

Coop Norrbottens-priset delades ut av vd:n Peter Fjällborg och vanns av Kiruna Praliner som i motiveringen berömdes för att ha höga kvalitetskrav, stor noggrannhet, internationell kunskap och en utmärkt smak för livets goda.

Peab-priset delades ut av regionchefen Urban Keskitalo och gick till Friluftsskolan Vargen. I motiveringen anges att skolan är ett komplement till den vanliga skolan och visar ett engagemang som främjar ett hållbart samhälle och en sund livsstil, och att skolan har ett globalt synsätt med samarbete över gränser.

Progressum-priset delades ut av vd:n Tony Järlström till Curt Persson, som också var en av dagens föredragshållare under rubriken "Vad kan vi lära av Hjalmar (Lundbohm)?"I motiveringen anges att han lyckas förklara viktiga skeenden och händelser som skapar närvaro och stolthet för vår kultur och vårt ursprung.

Slutligen delades priset till Årets företagare ut. Tre företag var nominerade: Hörvalls trafik, Kiruna lack och bilskadecenter samt SPiS mat & dryck.

Vinnare blev SPiS som tog emot äran och priset ur vice ordförande i Företagarna Kirunas Thomas Jatkos hand.

Motiveringen i sin helhet:
Med ett brinnande intresse, innovativa idéer och starka drivkrafter, har detta företag vuxit sig starkt och framgångsrikt. Helt orädda och utan att tveka slänger man sig in i nya utmaningar, samtidigt som SPiS erbjuder Kirunaborna nya kulinariska upplevelser.

Anneli Hanno

Se vimmelbilder från galan

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Fakta
Annons