– Vi är helt tagna på sängen. Vi har sålt slut i stort sett varje dag. Leverantören klarade inte av att leverera längre så i dag är det tyvärr tomt. Men de jobbar för högtryck och imorgon får vi sushi igen, berättar ICA-handlaren Pär Sjöström när Norrbottens Affärer ringer upp.

Kalasmat i Luleå står som leverantör och har levererat tusentals sushibitar till Ica Supermarket varje dag. Den första leveransen kom i tisdags och kunderna som strömmat in till butiken för att köpa sushi sedan dess är överväldigande.

– Jag har haft butiken i många år och gjort en del grejer. Jag var först ut med salladsbaren i Luleå och man kan säga att det är samma respons på den här satsningen. Helt otroligt, jag har inte varit med om något sånt här på väldigt många år, säger Sjöström.

Artikelbild

Han hoppas att måndagens uteblivna sushiförsäljning är något de ska slippa i framtiden och har som mål att kunna erbjuda Luleåborna sushi alla dagar i veckan fram över.

– Det är målet. Jag hoppas verkligen att vi ska kunna erbjuda det. Sushin görs bara några timmar innan den säljs i butiken och håller hög kvalité. Vi erbjuder de traditionella bitarna, men även två vegetariska alternativ, säger Pär Sjöström.