– Från första november har vi öppnat upp hotellet som verksamhet och det är jättekul att premiären även blir premiär för oss, säger hon.

Dundret har flera satsningar på gång, bland annat ska campingen utvecklas med ytterligare 150 platser till totalt 250.

– En begränsning för Dundret har varit att det inte funnits många ställen att bo på. För att det ska bli hållbart måste vi ha fler ställen för boende och kommer att ha självförsörjande hotellrum med gemensamt kök ner vid liftarna, berättar hon.

Caféet, beläget i samma byggnad som Northstar, ska bli en sportbar och är under ombyggnation, bland annat ska köket byggas ut. Tanken är att det ska finnas afterski och trubadurer som underhåller. Den håller dock öppet under ombyggnationen.

– Just nu tittar vi på hur vi kan utveckla barnbacken vid Liikavaara. Det kommer att finnas ett transportband som du kan åka pulka upp med eller ställa dig med skidorna på bandet, berättar Sandra Hallnor.

Även ett snöskoterland med en inhägnad bana finns med i planeringen.

– Vi vill samla allt som har med skidåkning att göra nere i Dundret city, säger Sandra Hallnor.

Även Fjällstugan får sig en renovering. Utvändigt finns numera ett soldäck som går runt hela byggnaden och renoveringen av insidan är påbörjad.

– Vi vill utrusta köket och få rinnande vatten samt toaletter. Det ska bli lite lyxigare med lite lyxigare mat och kanske champagne, säger Sandra Hallnor.

Liftarna kommer att vara öppna fredagar kväll samt lördag och söndag som det ser ut i dagsläget.

– Vi kommer att hålla öppet under jullov, sportlov och påsklov, även då andra orter har lov. Det är de tider vi gått ut med nu och sedan kommer de förmodligen att utökas men det beror lite på hur stort intresset är och även på kommunen som vi för diskussioner med, säger hon.

Hon säger att beslutet är grundat på tidigare års statistik och vilken tid det funnits åkare i backarna.

– Varje åk registreras och då kan vi se hur många individuella åkare som varit i liftarna och hur många åk de gjort, förklarar hon.

Då backhoppningsbacken är olaglig kommer den att rivas men i stället kommer en isklättervägg.

– Vi kommer att utöka verksamheten med bilevenemang för att få andra ben att stå på, säger hon.