Inför slutspelet installeras nya sorteringsmöbler i hela Luleå Energi Arena. Med hjälp av publik och spelare är siktet inställt på att göra Luleå till vinnare, varje match.

Avfall är en resurs

– Lumire jobbar hårt för att hela Luleå ska bli dubbelt så bra på källsortering. Därför är det riktigt roligt att BC Luleå och Luleå Basket hakar på vår utmaning. Satsningen i Luleå Energi Arena, tillsammans med Fritidsförvaltningen, gör att vi når ut till många Lulebor, dels genom barn- och ungdomsverksamheten men också i samband med elitmatcher, slutspel och andra evenemang. Att hantera avfall som en resurs och sortera det rätt är den absolut enklaste insatsen vi alla kan göra för en hållbar framtid. På så sätt blir Luleå alltid vinnare, oavsett matchresultat, säger Erik Öhrling, vd, Lumire, i ett pressmeddelande.

Artikelbild

| Fjärde raka. Från guldkortegen i våras när Luleå Basket tog sitt fjärde raka SM-guld.

Samarbetet med Lumire ligger helt i linje med BC Luleås och Luleå Baskets hållbarhetssatsning.

– För oss var det ett enkelt beslut att gå in i ett nära samarbete med Lumire och tillsammans göra Luleå till vinnare. Vi jobbar långsiktigt med hållbarhet och nu tar vi ett viktigt steg genom att införa källsortering i arenan. Det känns helt rätt att göra allt vi kan för att öka medvetenheten om vikten av att sortera rätt. Framöver hoppas vi att, tillsammans med Lumire, hjälpa det lokala näringslivet och våra sponsorer med rådgivning för att de ska göra ännu bättre affärer tack vare hållbara vägval, säger Lars Mosesson, klubbdirektör, BC Luleå, i ett pressmeddelande.

– Jag tycket det är viktigt att vi som elitklubb och förebilder tar ansvar och gör samhällsnytta. Och vi gillar när Luleå återvinner både genom källsortering och SM-guld, säger Christer Sehlin, klubbdirektör, Luleå Basket.