I drygt 20 år har Sara Öhrvall jobbat för Bonnierkoncernen. Hon har även haft styrelseuppdrag för Dagens Nyheter, Dagens Industri och Expressen.

Dessa uppdrag kommer Öhrvall nu att lämna då hon tagit ett nytt jobb i bankvärlden. Hennes nya roll blir som chef för digitalisering, kundupplevelse och kommunikation hos SEB.

”I ett finansiellt landskap som påverkas av disruptiva teknikkrafter ser jag fram emot att bli en del av SEB-teamet för att forma och utveckla en framtida bankupplevelse som möter snabbt växande kundförväntningar. Banker verkar i en komplex miljö där förtroende och transparent kommunikation är avgörande för att lyckas. Jag ser verkligen fram emot att koppla ihop det övergripande ansvaret för SEB:s digitalisering, kundupplevelse och kommunikation med min bakgrund i att driva digital transformation”, säger Sara Öhrvall i ett pressmeddelande.

Öhrvall kommer ursprungligen från Boden och kommer att kliva på sin nya post den 13 augusti. Där ska hon leda bankens arbete med att "sätta strategier och finna tillväxtmöjligheter i skärningspunkten mellan kundbehov, nya tekniska lösningar och avancerad dataanalys", som SEB:s vd Johan Torgeby uttrycker det i pressmeddelandet.