Tapasrestaurangen Pinchos har nyligen slagit upp portarna i både Luleå och Piteå. Nu väntar en ny etablering i länet – i höst är det Kirunas tur.

Pinchos Kiruna kommer att drivas tillsammans av franchisetagarna Ulf Näslund och Carola Enmark.

Renoveringen av lokalerna om cirka 500 kvadratmeter där Ica Toppen tidigare huserade pågår just nu för fullt, så även rekrytering av personal.

Artikelbild

Franchisetagarna Ulf Näslund och Carola Enmark är laddade inför premiären i oktober. "Jag har jättestora förväntningar", säger Ulf Näslund.

– Det går riktigt bra. I dagsläget har vi anställt 13 stycken och jag kommer att sitta med fler intervjuer i dag, säger Ulf Näslund.

Hur många blir ni totalt?

– Runt 20 hel- och deltidsanställda, med extrapersonal uppemot 35 stycken.

Ulf Näslund berättar att intresset har varit över förväntan, totalt har de fått in runt 100 ansökningar.

– Jag är jättenöjd, förväntningarna var inte så höga med tanke på att det inte är så stor arbetslöshet här i Kiruna.

När öppnar ni?

– Vi kommer att öppna i slutet av oktober. Vi har ett datum men det går vi inte ut med, säger Ulf Näslund.

Vad tror du att Pinchos har att tillföra till utbudet i Kiruna?

– Vi är inte alls lik någon annan restaurang, vi blir ett komplement till alla andra. Det är en kul grej med tapas och du kan själv välja vilken kostnad du vill äta för.

Vad ser du mest fram emot med att få driva restaurangen?

– Det är så kul att vi får något som är i ropet just nu hit upp till Kiruna, att det inte kommer tre-fyra år efteråt. Sen att vi förhoppningsvis tillför Kiruna centrum lite mer drag, att det rör sig mer folk på stan.

Vad har du för förväntningar på hösten?

– Jag har jättestora förväntningar. Det pratas mycket om Pinchos på stan, många är inne och gillar och kommenterar på Facebook. Det finns ingen Pinchos som har haft en lugn öppning, så mina förväntningar är höga. Det är något helt nytt och det har inte hänt något i Kiruna på länge, säger Ulf Näslund.

Är du laddad inför premiären?

– Ja, till tusen!