Trion hyr restauranglokalen av Wiksténs fastigheter och har skrivit ett längre hyresavtal.

– Vi fick lite förfrågningar och via kontakter fick vi veta att lokalen var ledig. Vi vill gärna utveckla och göra en kedja i framtiden och ha flera ställen i Norrbotten, säger delägaren Emin Zeynalov.

Norrbottens Media träffade ägartrion under måndagen i lokalen när planerna drogs upp för renoveringen. Det var även inbokat ett möte med kommunens alkoholhandläggare för att söka utskänkningstillstånd.

Artikelbild

| Sju-åtta anställda. Det tror Mikael Giallouisis är lämpligt i Boden. " Då är också jag och en till delägare inräknad i arbetsstyrkan."

– Vi kommer att köpa loss inventarierna av hyresvärden och renovera lokalen.Nodo har en speciell touch med mörka färger och guldtema. Det ska finnas en röd tråd inredningsmässigt i Boden på samma sätt som det ser ut i dag i Piteå. Så vi ska tapetsera om och måla. Vissa soffor ska vi behålla, medan andra ska bort, säger delägaren Mikael Giallousis.

Enligt honom ska etagen finnas kvar i huvudplanet där det kommer att bli sportsbar och serveras lunch medan utrymmet en trappa ned ska fungera som nattklubb.

– Vi kommer köra olika temakvällar och ha lite artister. Vi gjorde bland annat en temakväll i Piteå som hette Phantom night som byggde på Phantom of the Opera-tema. Vi hade artister, en disjockey och en magiker med och det blev riktigt kul. Det är det stuket vi ska jobba efter men inte varje fredag, lördag, säger Mikael Giallousis.

Målet är att kunna öppna restaurangen sista helgen i maj.

– Planen är att vara sju, åtta personer i tjänst på olika positioner här varav två kockar, säger Giallousis.

Nodo i Piteå har trion drivit sedan juni 2017. Emin Zeynalov kommer från Azerbaijan, Mikael Giallouisis från Grekland och Alexander Wettainen från Gällivare. Emin har jobbat längst i restaurangbranschen. Senast som restaurangchef på Clarion där även Mikael arbetat som hovmästare liksom barchef som även delägaren Alexande varit anställd som.

– Jag och Emin kommer att flytta till Boden för att driva verksamheten här. Emin blir restarangchef och ska styra lite grand men vi ska ha delat ansvar. Jag kommer finnas lite överallt, säger Mikael.

Deras delägare Alexander Wettainen ska stanna kvar i Piteå och ta hand om restaurangen där och jobba i Boden när det behövs.

Nodo i Boden kommer att ha lunchbuffe sex dagar i veckan, även lördag.

– Vi kommer att ha en blandad meny och serverar mycket lchf i Piteå. Vi kommer att införa samma sak i Boden. Men det blir finare mat till helgen och den meny som alltid hör till en sportbar, säger Mikael Giallouisis.

Öppettiderna är inte riktigt spikade än, men det blir kvällsöppet även på söndagar.

– Då är det ju rätt mycket matcher. I Boden finns ju hockey, fotboll och handboll. Folk verkar intresserad av sport här.

Om två veckor ska skylten Nodo sportbar och nattklubb sättas upp.Nodos ägare ser framemot sommaren i Boden.

– Det kommer bli riktigt spännande.

Hur ska ni lyckas när förra ägaren misslyckades?

– Vi ska göra vårt bästa och utnyttja vår kunskap. Alla tre har jobbat länge i branschen och vi vet vad kunderna vill ha och ska leverera en bra produkt, säger Emin Zeynalov.