Nordic Quick Systems utvecklar kedjehjul med roterbara och utbytbara slitagedelar, som funnits på marknaden i snart fyra år.

Bolaget håller till i Piteå och ingår i Arctic Business Incubator. Bland kunderna finns bland annat SCA, Smurfit Kappa och Söderenergi.

Nu är ambitionen att utöka på den svenska marknaden och även nå ut i Europa. De tilldelas därför fem miljoner kronor, pengar som kommer från erfarna bolagsbyggare och investerare som ser stor potential i de unika kedjehjulen.

Pengarna ska användas till rekrytering, försäljnings- och marknadsföringsinsatser, samt produktutveckling.

– Vi är superglada att vi får med oss så erfarna och kompetenta investerare på vår resa. Utöver kapital, har flera av dem uttryckt intresse att engagera sig operativt i bolaget, vilket kommer att ge oss en ordentlig skjuts framåt, säger Sammy Pergament, försäljnings- och marknadsansvarig på Nordic Quick Systems.

– Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder och har fått mycket fin respons på kedjehjulen. Med vår lösning gör kunderna stora besparingar, bland annat tack vare att underhållsarbetet går fyra gånger snabbare, säger Nicklas Jadinge, vd.

Bolaget grundades i januari 2019 av Niclas Granström, Nicklas Jadinge och Sammy Pergament, och var tidigare ett dotterbolag till Nordic Wear Parts.