Arvidssons Takstolar AB har bidragit till både Luleås tillväxt och byggbranschens utveckling. Det menar juryn som tilldelat företaget Luleå kommuns företagarstipendium.

Priset delades ut till bröderna Johan och Richard Arvidsson av kommunalråd Lenita Ericson.

– Det är väldigt hedrande att få höra så varma ord om vårt företag. Vi är fantastiskt tacksamma, säger Richard Arvidsson precis efter att ha tagit emot priset.

Artikelbild

Varför tror ni att just ni fått den här utmärkelsen?

– Jag tror att vi bidrar med arbetstillfällen till kommunen och gör det med passion. Vi har lyckats med det under många år nu, säger Johan Arvidsson.

Hur är det att driva företag i Luleå?

– Det är roligt att vara företagare här, det är ett bra klimat och det är kul att det går bra för Luleå, säger Richard Arvidsson.

Hur ska ni fira priset?

– Vi ska fira med vår personal. Först ska vi springa Scaniamilen, sen ska vi fira, säger Johan Arvidsson.

Juryns motivering lyder:

Ett framgångsrikt entreprenörskap i en bransch som har rötterna i den norrbottniska myllan. Ägarna har lett företaget framåt till att bli gasellföretag år 2015, 2016 och 2017. Arvidssons Takstolar AB har haft en positiv inverkan på såväl Luleås tillväxt som den regionala byggbranschens utveckling. Företaget kännetecknas av sitt kundorienterade arbetssätt och ett starkt entreprenörskap. En glimrande polstjärna bland Luleås företag!