En av lördagens två Lottorader med sju rätt var inlämnad i Piteå. Bakom spelet låg elva fastighetsskötare på kommunen som får dela på drygt 13,7 miljoner kronor – mer än 1,2 miljoner kronor var. Under onsdagen firade Svenska spel med en del av vinnargänget genom att bjuda på tårta på deras arbetsplats.

– Helt fantastiskt! Det är en otroligt skön känsla, men jag har nog inte riktigt smällt det ännu, säger spelbolagets Fuskbullarnas grundare och lagledare Roger ”Rogge” Sandberg.

Han drog igång bolagsspelet med sina kollegor för cirka ett år sedan och tillsammans har de spelat Lotto, Keno och Eurojackpot för sammanlagt 50 kronor i veckan. Den tidigare högsta vinsten låg på några tusenlappar.

Under lördagskvällen då miljonvinsten gick upp för en efter en i gänget så gick telefonerna varma.

– Jag var ute på mitt landställe och upptäckte att min kollega hade ringt som en galning, berättar Rogge.

Gruppen av fastighetsskötare som utgör Fuskbullarna är både män och kvinnor med en åldersspridning där den yngsta är i 30-årsåldern och den äldsta i 65-årsåldern.

– Vi är en brokig skara. Jag och flera med mig gläds lite extra för några i gänget som verkligen behöver den här vinsten, säger Rogge.

En av personerna han tänker på är Fredrik Isaksson som haft några tuffa år bakom sig.

– Jag har verkligen levt utanför samhället under en lång tid. För några år sedan gick jag runt och pantade burkar, sen träffade jag rätt tjej och sedan dess har jag skapat mig ett bra liv. För några månader sedan fick jag anställning här och nu kom den här vinsten. På något sätt vill jag tro att bra handlingar leder till bra saker, säger han.

På måndagen inleddes arbetsveckan och det var ett segerrusigt gäng fastighetsskötare som möttes på morgonen.

– Jag tror inte att vi någonsin varit samlade allihop så tidigt på morgonen, säger Fredrik.

Fastighetsskötarna har alla olika planer för hur den dryga miljonen som de just vunnit ska användas.

– Jag ska köpa en ny bil direkt, sa någon.

– Mina barn och barnbarn ska få en slant, berättade en annan vinnare.