Samarbetsövningar i köket som går på tid där alla måste dra sitt strå till stacken. Det är planen när Arvids place nu berättar om sin senaste satsning: teambuilding för företag.

– Vi testade detta tillsammans med en grupp från Part AB för snart en månad sedan. Det blev så uppskattat att vi bestämde oss för att göra det till ett nytt ben i vår verksamhet, berättar Tania Nilsson.

Hon äger och driver restaurangen tillsammans med sin man Arvid Nilsson sedan juli 2015.

Upplägget blir alltså en matlagningskurs där deltagarna delas upp i grupper och under en given tid ska de med hjälp av recept och tips från en coach ta fram en trerätters lunch eller middag.

– Alla måste delta om det ska bli någon mat vilket gör det här till en perfekt samarbetsövning som stärker lagarbetet i arbetsgruppen. Matlagningskurser i sig är inget nytt, men den här inriktningen mot företag och teambuilding finns det inte så mycket av här uppe, säger Tania Nilsson och tillägger:

– Vi har fått lite förfrågningar på roliga konferensaktiviteter redan, så vi vet att det finns en efterfrågan.

Efter årsskiftet kommer den nya satsningen att sjösättas och framöver planerar man även fler nyheter. Det blir bland annat matlagningskurser för privatpersoner.

– Det känns jätteroligt att utveckla verksamheten och ha mer att erbjuda Kalix och länet. Vi är väldigt peppade på att dra igång, säger Tania Nilsson.