På torsdagskvällen höll Ung Företagsamhet Norrbotten årsstämma. i samband med detta avslöjades vilken kommun som blev Årets UF-kommun 2018. Och vann gjorde alltså Boden.

– Boden är en värdig vinnare då de visar att gott samarbete mellan skola, kommun och lokalt näringsliv ger bra resultat, säger Emelie Hjelte, vikarierande regionchef på Ung Företagsamhet Norrbotten.

På plats för att ta emot priset var bland annat kommunalrådet Claes Nordmark.

Artikelbild

Årets Årsredovisning – Christine Hassel och Sandra Nyberg, Tasty UF från Strömbackaskolan i Piteå.

– Jag är väldigt stolt över våra fantastiska UF-lärare och UF-elever vid Björknäsgymnasiet samt vårt driftiga näringsliv som alla tillsammans ligger bakom det faktum att Boden blir årets UF-kommun, säger han.

I och med detta får Boden skicka två personer till Stockholm och SM i Ung företagsamhet. Där får stipendiaterna delta i en nationell lärarkonferens och en galamiddag där årets bästa UF-företag i Sverige utses.

Under torsdagens årsstämma prisades även Årets årsredovisning. Priset, som delades ut av KPMG, gick till Tasty UF från Strömbackaskolan i Piteå. Företagets affärsidé var att sälja en färdig kakmix på burk.

– Det känns jättekul, inte helt oväntat då vi visste att vi hade en bra årsredovisning, men man kan ju aldrig veta, säger Christine Hassel, Tasty UF.