Som Norrbottens Affärer kunde avslöja på onsdagen ska Arbetsförmedlingen flytta sina verksamheter till det gamla Teliahuset på Kungsgatan.

Under hösten 2018 flyttar ett 80-tal medarbetare från Diös fastighet i Södra hamn.

Arbetsförmedlingen hyr i dagsläget 3 000 av den totalt 3 800 kvadratmeter stora fastigheten. Resterande del tas upp av två andra hyresgäster.

Artikelbild

| Johan Lång, affärsområdeschef för Diös i Norrbotten.

Just nu arbetar Diös med frågan om vad som ska hända med huset efter att Arbetsförmedlingen flyttar ut.

– Vi jobbar utifrån olika scenarier. Det är ett attraktivt område där det händer mycket, med tanke på både marinan och hamnen, och Nåiden som håller på att bygga. Det är en del av staden som är under utveckling och det vill vi vara en del av, säger Johan Lång, affärsområdeschef, Diös och fortsätter:

– Vi jobbar på en bred front i dagsläget, det vill vi göra är att hitta en hyresgäst som vi tillsammans kan utveckla fastigheten och lokalerna med, vilket vi har förfrågningar på.

Vad är det för förfrågningar?

– I det här läget vill jag inte svara på det, säger Lång.

En annan lösning skulle vara att omvandla fastigheten till bostäder. I dag har Diös även ett kallgarage och kallförråd som ligger i anslutning till huset.

– Vi ser över helheten kan man säga. Mycket ska falla på plats.

Hur ser du på de nya möjligheterna?

– Så är det ju i den här branschen. Det är en utmaning vi fastighetsägare ofta står inför, verksamheter är rörliga och nu ser vi möjligheten att kunna utveckla just den här fastigheten. Läget i Luleå är väldigt bra, det händer mycket i området och att få vara en del av det känns spännande för oss, säger Johan Lång.