Är det semester eller full fart på jobbet?

– Det är semester, men för våra gäster. De som besöker oss på Restaurang Utblick på Luppioberget kommer från väldens alla hörn. Så för min del är det verkligen full fart på jobbet. Att driva Utblick är inte en ”one woman show” - som preppar och lagar mat av schyssta och lokala råvaror.

– Sedan är det en hel del arbete som kanske inte syns - men märks om det inte görs. Städning, disk, tvätt, varu-inplockning och så vidare. Vi är ett dream-team som gör vårt bästa tillsammans - för att gästerna ska bli mätta och nöjda.

Artikelbild

| NÄRPRODUCERAT. Pia Huuva har ekologisk och närproducerad mat och dryck i restaurang Utblick.

Vad är nytt för i år?

– Två dagar i veckan; måndag-tisdag är restaurangen stängd. Nytt sen förra året är Utblicks ”Bakficka” Foxbox Picknick-Café. Där är det öppet alla dagar och där man kan köpa med sig fika, eko-reko kaffe, frasiga våfflor och glass om man exempelvis vill ha en picknick på berget.

– Resten av veckan; onsdag-söndag har vi ofta fullt både lunch och middag i restaurangen.

Så ja, det rullar på ordentligt under sommaren.

Artikelbild

| I år är de 16 personer i "the Smiling Utblick Crew”.

Hur kopplar du bäst av under semestern?

– När jag har ledigt ”på riktigt”, det vill säga när jag är borta mer än ett par dagar och kan lämna över ansvar till andra. Då trivs jag med att göra så lite och kravlöst som möjligt. Helst stänga av det digitala och luta mig bakåt med en bok i handen - och en berättelse att försjunka i.

Artikelbild

| Det är semestertider, det gör att det är full rulle på Utsikt.

Vad har du för planer för resten av sommaren?

– Att tillsammans med det fantastiska gänget, the Smiling Utblick Crew, fortsätta serva våra gäster som kommer till Restaurang Utblick, till mitten av september. Efter jobbet tar jag ibland lite ”minisemester” med mina närmaste och passar på att bada bastu, doppa mig i sjön och njuta av naturens skådespel. Mellan varven filar jag på några nya idéer som kanske får se dagens ljus under hösten och vintern.

Vilket är ditt smultronställe i länet?

– Öarna utanför Haparanda har mycket magisk natur att bjuda på.

Tips till andra som jobbar hela sommaren – hur njuter man av årstiden i alla fall?

– Naturen finns ju närvarande hela dygnet, så mitt tips är att om inte annat stanna av innan eller efter jobbet och lyssna, känna, dofta och smaka på naturen. Se när sommarnattens lekande dimma lägger sig över ängar och sjöar. Lyssna till fåglarnas morgon- eller kvälls-symfoni. Plocka några blommor…