I början av maj stod det klart att Skellefteå kraft investerar tio miljoner kronor i techbolaget Exeri. Nu har grundarna Magnus Karlsson, Stefan Burström och Elisabeth Söderström Johansson ytterligare en anledning att fira. Vid tisdagens business evening mottog de priset Årets IT-organsisation.

– Det är helt fantastiskt och känns jätteroligt, säger Elisabeth Johansson och Magnus Karlsson håller med.

– Att vi just vann Årets IT-organisation är jätteroligt. Vi är ett fantastiskt team rakt igenom, både när det gäller medarbetare, styrelse och konsulter. Sedan har vi en fantastisk idé som förtjänar att uppmärksammas ute i världen, säger Magnus Karlsson, vd på Exeri.

Bolagets mål är att kraftigt expandera och ha en omsättning på 500 miljoner kronor om fem år. Och Elisabeth Johansson berättar att priset är ett kvitto på att det som de gör faktiskt fungerar.

– Priset betyder väldigt mycket. Vi får en feedback om att det vi gör faktiskt funkar samtidigt som vi får uppmärksamhet, säger Elisabeth Johansson.

Nomineringen lyder: Exeri är en förebild i norrbottnisk innovations- och entreprenörsanda och har goda förutsättningar att bli ännu en stark bärare av Norrbottens varumärke både nationellt och internationellt. Exeri har med nytänkande och innovation utvecklat teknik för att snabbt upptäcka och lokalisera fel i elnätet men också att förutsäga underhållsbehov. Med smarta sensorer, intelligenta agenter och AI löser man en viktig samhällsutmaning då man möjliggör säkrare och stabilare elförsörjning.