Under näringslivseventet Business Evening på Kulturens Hus delades en rad priser ut. Det tyngsta av dem alla är hjärnbalken Årets företagare. Årets vinnare av det prestigefyllda priset är ingen mindre än Fredrik Johansson, vd för iTid Tarinfo AB.

– Det är jättekul att bli uppmärksammad, säger han efter att ha tagit emot den tunga statyetten.

Han menar att de andra nominerade alla var värdiga vinnare, och att det var oväntat att just han skulle vinna.

Vad betyder priset för dig?

– Det är kul att få bekräftelse för att man gör något rätt. Det är många val man ställs inför som företagare, säger Fredrik Johansson.

Varför tror du att just du vann?

– Vi är kanske lite annorlunda, vi styr företaget på ett annat sätt. Det är mycket fritt jobb och eget ansvar. Vi sticker nog ut lite, vi är ett företag som man tycker det är kul att jobba hos. Det är väldigt viktigt just att rekrytera rätt medarbetare och vara en attraktiv arbetsplats, säger Fredrik Johansson.

Hur ska du fira priset?

– Ikväll njuter jag av middagen här. Sedan ska jag fira med hela företaget vid ett senare tillfälle, säger han.

Bakom priset står Företagarna Luleå och juryns motivering lyder: "Genom passion, erfarenhet och modernt ledarskap skapar företaget positiva strömmar som förbättrar andra företags utveckling från idé till verklighet. Vinnarna har åstadkommit en jämn könsfördelning i en annars stereotyp bransch. Ett av ledorden är ett fritt arbete med balans i livet. Det vinnande företaget har låg personalomsättning med bra värderingar, är ett kul gäng, med omväxlande jobb där alla anställda har lika lön".