Wiebke Reim är doktorand i entreprenörskap och innovation vid Luleå tekniska universitet och har med sin avhandling Towards a framework för Product-Service System Business Model Implementation nu prisats av Vattenfall som årets bästa doktorsavhandling. Hennes artiklar har publicerats i fältets högst rankade tidskrifter och hon har redan citerats mer än 500 gånger.

– I en värld där omställningen allt mer går från ren produktförsäljning till kompletta tjänsteerbjudanden, har Wiebke Reim i sin avhandling bland annat visat vilka processer företag behöver genomgå för att skapa värde, förstå kundernas beteende och hantera risker. Resultatet från hennes avhandling har också kommit till konkret användning av företag verksamma på global nivå. Wiebkes avhandling håller hög vetenskaplig kvalitet och vi är mycket stolta och glada över att priset tillfaller henne, konstaterar Christer Ljunggren, vd för Vattenfalls nordiska vattenkraftverksamhet.

– Det är helt fantastiskt att få det här priset, det betyder jättemycket. Det känns underbart att få denna stora uppskattning för allt arbete man har lagt ner på avhandlingen, säger Wiebke Reim.