Näringslivet är väldigt hett i Norrbotten.

Det visade länets första Business Arena, som arrangeras av Fastighetsnytt.

Under tisdagen samlades de på Clarion Hotel i Luleå för att knyta kontakter och lyssna på föreläsningar.

Artikelbild

| Anders Sundström, ordförande Kaunis Iron, och Luleås kommunalråd Niklas Nordström njöt i folkvimlet på Business Arena.

Målet med evenemanget, som för första gången nådde Norrbotten, är att skapa en mötesplats för näringslivet och driva utvecklingen framåt.

– Jag har fått samtal från norra Norge och Finland, som kom på för sent att det är här man ska vara. Tyvärr hade vi bara 300 platser och det är helt galet att vi fick ställa ett 50-tal på reservlista, säger Li Skarin, vd Luleå Näringsliv.

Bland talarna fanns Anders Sundström, ordförande i Kaunis Iron, som drar igång sin gruvverksamhet igen i Pajala under sommaren.

– I Norrbotten har vi alltid haft långt till investerarna. Vi måste se till att vi blir mer tillgängliga och det här är ett bra tillfälle. Jag har själv jobbat med att resa kapital till gruvan i Pajala och av dom 600 miljoner kronor vi dragit in hittills kommer 590 inte från länet, säger Sundström till Norrbottens Affärer.

Artikelbild

| Helena Markgren, Tyréns, Ann-Christine Kankaaranta, PwC, tog sig en kaffe i pausen.

Hur går det inför sommaren då?

– Det går bra, vi rullar igång som planerat.

Artikelbild

| Lisa Bergdahl, Licab, och Jenny Axberg, Diös.

Har det runnit några svettdroppar på vägen?

– (Skratt) Ja, och mer ska det bli, säger Sundström inför gruvöppningen.

Artikelbild

| Johan Lång, Diös, Mattias Lundström, HSB Norr, och Roland Askebrand, Riksbyggen, myste i minglet.

På plats fanns även Luleå kommuns kommunalråd Niklas Nordström (s). Han var lyrisk över uppslutningen kring Business Arena.

– Vi har flugit in hälften av deltagarna som är nyfikna på att investera i fastigheter och byggbranschen här uppe. Norrbotten tar inte stryk av hur byggkonjunkturen ser ut i Stockholm, säger Nordström.