Ikväll är det dags för regionfinal i priset Årets nybyggare, där årets främsta företagare med utländsk bakgrund i region norr ska utses. Regionfinalen äger rum på residenset i Umeå och elva företager gör upp om regiontiteln och en plats i finalen i Stockholm.

Bland de elva finalisterna finns tre företagare från Norrbotten: Mohammad Shammout från Pet Blanche i Överkalix, Zia Haydari från Take A Chance AB i Boden och Dia Eddin från Norr Entreprenörer AB i Boden.

– Årets finalister visar vilken innovationskraft och bredd det finns bland företagare med utländsk bakgrund i norra Sverige. En rad olika branscher är representerade. Det kommer att bli tufft att utse en vinnare, men oavsett vem som vinner så representerar de alla framgångsrikt företagande och utgör mycket goda förebilder. Jag är övertygad om att de kommer att inspirera andra entreprenörer med utländsk bakgrund att starta företag i regionen, säger Emanuel Dohi, ordförande i nomineringskommittén för H.M. Konung Carl XVI Gustafs pris Årets Nybyggare i region Norr.

Kvällens vinnare kommer sedan att representera regionen i finalen den 4 november på Stockholms slott, där Konungen delar ut H.M. Konung Carl XVI Gustafs pris.