Hennes klädbutik blir den andra affären som nu är till salu efter Gågatan i Boden. Norrbottens Media har tidigare skrivit om företagaren Helena Johansssons beslut att sälja sin inredningsbutik. Johansson ville sälja på grund av satsningen på läraryrket istället. Monica Stubé ska gå vidare med nya uppdrag i gratistidningen där hon redan finns vid sidan av sitt företagande.

– Att jag säljer nu är ingenting som kommer spontant, utan det är något som jag funderat på ganska länge. Jag fyller 50 år nästa år så jag tycker det är dags att gå vidare till något nytt.

I Boden har klädhandeln utökats med fler butiker.Joanna Kokocinska, ägare av Lalu i Enter öppnade under våren ytterligare en klädfilial på galleria Enters övre plan. Själv har också Monica Stubé valt att utöka sin egen butik till att även inrymma en herravdelning efter att tidigare bara sålt kläder åt kvinnor. Det hände för 1,5 år sedan.

Har försäljningen gått ned?

– Nej, men det är klart att handeln förändras. Att jag vill sälja beror på att jag söker nya utmaningar för egen del.

Monica Stubé har jobbat i butiksbranschen i 25 år och drivit egen butik i 15 år. Hon har också hunnit byta butikslokal sex gånger under tiden.

– Jag är van att flytta. Nu har jag en bra lokal men det känns ändå läge nu att göra något annat. Jag är en sådan person. Det har varit många roliga år och jag har haft turen att ha bra personal, säger Monica Stubé.

Hon har redan haft några intressenter trots att försäljningsplanen är rätt ny.

– Om företaget säljs så måste man alltid säga upp personal. Så är gången tyvärr om inte den som övertar rörelsen vill ta över de anställda.