Den förra ägarfamiljen med Magnus Kvickström i spetsen kommer att fortsätta jobba på företaget, men nu som anställda i stället för ägare.

– Magnus Kvickström kommer att vara plats- och produktionschef här på Jokkmokks korv, som kommer alltså blir ett dotterbolag till Nyhléns Hugosons chark AB, säger Magnus Nilsson.

Det hela började med att Jokkmokks korv kontaktade Luleåföretaget under hösten. Processen har med andra ord varit igång ett tag.

– Man hade kommit fram till att man behövde stärka upp bolaget för att kunna ta nästa steg i utvecklingen. Och vi var självklart intresserade. För oss på Nyhléns Hugosons innebär affären att vi fortsätter att utveckla livsmedelsproduktionen i Norrbotten och Norrland, säger Magnus Nilsson.

På vilket sätt kommer man att utveckla verksamheten?

– Vi tänker att vi ska fortsätta med det Jokkmokks korv har gjort så bra – de har varit, och är, ledande när det gäller just att utveckla kvalitetsprodukter. Här finns massor av förslag på idéer och projekt, och Magnus Kvickström kommer som sagt att fortsätta driva verksamheten i Jokkmokk. Vi som ägare kommer att stötta och hjälpa där det behövs. Det blir nog massor av spännande projekt under året och i framtiden.

Vad händer med de anställda?

– Alla kommer att jobba kvar, det blir ingen skillnad på den fronten.

Hur känns det nu när affären är klar?

– Det känns jättebra för det har varit en process, sista dygnet framför allt. Det här ska bli otroligt spännande.