Cecilia Heikkilä, 29, är född och uppvuxen i Övertorneå. Hon har sedan sju år tillbaka bott i Stockholm där hon arbetar som mäklare, men hennes väg in i säljyrket började tidigare än så.

– Jag bodde i Haparanda och var med och öppnade IKEA. Jag fick mersmak på försäljning och att träffa människor, så jag tog chansen och hoppade på Fastighetsmäklarprogrammet som var ett nytt program på LTU 2008, berättar Cecilia Heikkilä.

Flyttlasset gick till Luleå där hon mellan 2008 och 2010 studerade till mäklare. Efter utbildningen bestämde hon sig för att prova vingarna ännu en gång och flyttade till Stockholm.

– Jag fick ett bra jobberbjudande i Bromma, som för mig var ett helt nytt område. Jag såg på Eniro att det fanns en flygplats där så det lovade gott, det innebar bra förbindelser hem till Övertorneå. Jag flyttade ned på vinst och förlust och började på en större mäklarkedja där jag jobbade i drygt tre år, säger Cecilia.

Hon fick en flygande start in i mäklaryrket och sålde bra direkt från start. I dag arbetar Cecilia på BOSTHLM Fastighetsmäklare där konceptet går ut på att alla mäklare i företaget är egna.

– I början var det några hundår. Man fick kämpa med långa, sena kvällar och helger. Det gav avkall på allt socialt liv och det var tufft i början. Man undrade vad man gett sig in i. Men jag växte samtidigt med uppgiften och tyckte att det var roligt att göra affärer.

I dag säljer Cecilia Heikkilä en till två lägenheter i veckan, vilket är cirka 70 lägenheter per år. Hon arbetar helt provisionsbaserat men menar att framgångarna inte kommer av sig självt.

– Det ligger mycket jobb bakom, det vill jag poängtera. Vill man omsätta så krävs det tid, engagemang, jobb och att ge järnet.

Vilka är dina framtidsvisioner?

– Just nu är jag egen, men har inga anställda. Så på sikt skulle det vara att öppna ett helt eget kontor med egna anställda, det känns som ett naturligt steg för mig. Det kanske händer inom fem år.

Vilken är den dyraste bostaden du sålt?

– Ett penthouse i Bromma som jag sålde ganska nyligen. Den gick för ungefär 8,5 miljoner kronor.

Har du haft några kändisar som spekulanter?

– Ja det har hänt, jag har haft Loreen, Lykke Li och Petra Mede på visning. Men oftast så tenderar artister att skicka sin manager på visningarna. Jag är ingen kändismäklare på det sättet, jag trivs med att jobba utanför stan och gärna med norrlänningar överlag.