I juryns motivering står det att ”Vinnaren uppfyller alla kriterier som årets företagare. Årets företagare jobbar med innovation och kreativitet. Årets företagare har en uttalad strategi att rekrytera en mångfald bland sina anställda. Årets företagare bidrar till samhällsnyttan och supportar både kultur och idrottslivet i Piteå”.

Förutom prisutdelningar bjöd kvällen på ett dignande buffébord som de cirka 500 deltagarna tog för sig av. Bland de frestande förrätterna kan nämnas gahku med flatrökt älg, färskost och riven pepparrot. Kanske följt av en kryddbakad kalvrygg som huvudrätt och som avrundning en tiramisu med hjortronkompott.

Näringslivsgalan började annars med välkomstdrink och mingel. När några av spelarna från Piteås damlag, som nyligen vann SM-guld, anlände så växte den glada stämningen ytterligare. Damlaget vann för övrigt priset som Årets varumärke. I motiveringen stod det bland annat ”På sin stadiga grund av norrbottnisk kämparanda, och efter år av svettiga uppoffringar blev drömmen äntligen sann”.

Artikelbild

| Piteås damlag fick pris som Årets varumärke. Spelarna Elin Bragnum, June Pedersen och Cecilia Edlund var på plats.

Det är Piteå kommun som är grundare av Näringslivets dag och Nolia ansvarar för projektet. Självklart var projektledaren Ann Vikström på plats.

– Det har varit stort tryck för att få vara med. Drygt 500 är anmälda och där var vi tvungna att sätta stopp av praktiska skäl.

När väl kvällen värd, Åsa Ivarsdotter, fått gästerna att sitta ner vid middagsborden bjöds de på en låt av rapparen Kalle Gracias uppbackad av Lukas Backeström och Julia Carlsson. Sedan tog Ivarsdotter över med en humoristisk inledning med lagom elaka små stick.

Kommunalrådet Helena Stenberg inledningstalade och deklarerade att det var dags för en ”skrytvals” som bestod av en lång uppräkning om hur bra det går för Piteå just nu. Och bättre ska det bli! Just det, klart att det sjöngs ”Det kan vi göra själva” kvällen till ära.

Artikelbild

| Många fick priser på Näringslivsgalan, men bara ett företag fick två. Det kanske tyngsta priset, Årets företagare, och dessutom Årets hållbarhetspris.

Av de åtta priserna var tveklöst Årets nya innovativa besöksanledning svårast att uttala rätt. Vinnare var hur som helst Helene och Torbjörn Forsberg som driver Jössgården i Sjulsmark.

”Med hårt arbete har de lyft inte bara sin gård, utan även Sjulsmark till ett känt besöksmål för både regionala och internationella besökare.”

Artikelbild

| Kvällens stora vinnare heter Stefan Lindbäck.

Efter alla prisutdelningar och skålar uppträdde coverbandet Cykel på köpet och därefter väntade dans till inhyrd dj.