I Piteå är Jim Eriksson, 28 år, välkänd som en av dem som byggt upp Piteå watercross. Förra året kom en publik på 3 000 personer för att se 35 förare tävla på Södra stadsfjärden.

I sommar tar watercrossevenemanget paus för att återkomma nästa sommar. Det ger Jim Eriksson mer tid att utveckla sitt företag. Affärsidén är att erbjuda elinstallationstjänster för främst tunga industrier.

Tidigare har han arbetat både som elektriker och säljare.

Artikelbild

| Jim Eriksson har knutit till sig en tung kund i SCA TImbers sågverk i Munksund. (Arkivbild)

I februari beslöt han dock att satsa på egen verksamhet och startade JE scandinavian electro AB. På kort tid lyckades han få kontrakt med både kraftlinerfabriken SCA, och SCA Timber som driver sågverk i Munksund.

– Vi ska täcka upp med elektriker när någon av deras ordinarie elektriker är borta, exemplifierar Jim Eriksson tjänsten.

Dessutom har han skrivit avtal med hisstillverkaren Alimak i Skellefteå. Uppdraget är att dra el när företaget monterar hissar ute hos slutkunder.

Rivstarten har gjort att han redan har anställt fem personer. Två av dem hyrs just nu ut till Piteåföretaget Eltrion i Luleå som deltar i utbyggnaden av Polarbröd i Älvsbyn.

Artikelbild

| Jim Eriksson är en hängiven snöskoteråkare och tillsammans med företagarkollegan Tim Marklund arrangerar de watercrosstävlingar.

– Jag vill ändå börja försiktigt och bygga upp verksamheten successivt, säger Jim Eriksson om hur han vill utveckla sitt företag.

Han förklarar att han har haft nytta av alla kontakter han byggt upp under åren.

– Jag visste från början att det finns en marknad för det vi gör vi vill inrikta oss mycket mot industrin. Visst råder det konkurrens om jobben men jag ser de andra elinstallationsföretagen som kollegor som man kan samarbeta med.

Han säger att orderingången är god. Under det första kommande räkenskapsåret beräknar han omsätta sex miljoner kronor. För att stärka konceptet kommer också två nya delägare in i bolaget.

– Armin Lozic från Piteå och Erik Karlsson från Norrfjärden är på väg in under sommaren, säger Jim Eriksson.

Han har ett bestämt mål för JE scandinavian electro.

– Om fem år omsätter vi 25–30 miljoner kronor med 20 anställda.