Förberedelserna inför Luleå Business Awards stora gala i höst är i full gång. Den 18 oktober delas åtta priser ut under en fullspäckad kväll på Luleå Energi Arena, där det hyllade Luleåbandet Movits står för underhållningen.

Nomineringarna till de prestigefyllda priserna pågår för fullt – och fortfarande finns chans att skicka in din nominering.

Bakom Luleå Business Awards står Luleå Näringsliv, och Norrbottens Media är samarbetspartner med huvudansvar för arrangemanget.

Artikelbild

| "Det brukar bli en fantastisk kväll med god mat, bra underhållning, och många intressanta möten och samtal", säger Li Skarin.

Li Skarin, vd Luleå Näringsliv, vad ser du mest fram emot inför årets Luleå Business Awards?

– Glädjen! Alla hejarop, all stolthet, alla hårt slitande företagare på plats på samma röda matta, i samma vimmel. Det brukar bli en fantastisk kväll med god mat, bra underhållning, och många intressanta möten och samtal. Jag ser helt enkelt fram emot allt!

Varför är det viktigt att få in nomineringar från allmänheten?

– Det blir ett bredare startfält, mer demokratiskt och rättvist när fler är med i nomineringsprocessen. Det finns tusentals bolag i Luleå, vi behöver hjälp att identifiera och lyfta många olika typer av branscher och kategorier – med mångas delaktighet blir det ett bättre slutresultat.

Varför är det viktigt att lyfta framgångar inom näringslivet?

– I dagens samhälle och näringsliv kan det ibland vara svårt att känna att man gjort ett gott dagsverke. Många arbeten ger inte direkt resultat, det kan vara långsiktiga eller digitala processer som man inte kan se och ta på, ibland kan det vara svårt att veta eller känna om man verkligen gjort skillnad. Att lyfta och hylla gott arbete och uppmärksamma duktiga företagare gör skillnad för motivation och drivkraft tror jag, säger Li Skarin.

Ann-Sofie Lund, Norrbottens Media, berättar mer om höstens gala:

– En del saker är kända, som att Movits kommer att underhålla alla gäster. Men vi har även gjort klart en hel del andra saker som vi kommer att avslöja inom kort. Men jag kan lova att det blir en gnistrande gala med fokus på mat, underhållning och givetvis Luleås blomstrande näringsliv.

Hur går arbetet med att ta fram vinnarna till varje kategori?

– Det finns fortfarande tid för allmänheten att nominera kandidater till fyra av priserna. Men när nomineringstiden är över så tar våra kompetenta jurygrupper över arbetet med att utse toppkandidater och sen även vinnarna som inte avslöjas innan galan. Däremot kommer vi släppa de nominerade ett tag innan galan, så det är bara att hålla utkik på norrbottensaffarer.se för nyheter inför galan, säger Ann-Sofie Lund.

Vem eller vilka tycker du förtjänar att prisas? Skicka in din nominering till kategorierna Årets Hållbarhetspris, Årets Nyetablering, Årets Unga Företagare och Årets Varumärke! Läs mer och nominera här: http://luleabusinessawards.se/priskategorier/