Vad är det som säljer mest?

– Det är ju virke, trall till altaner framför allt. Man hinner inte alltid med så vissa saker tar ju slut, men efter en eller två väntedagar så har vi det igen, säger Mia Ekström.

Märker ni någon ökning i försäljningen jämfört med tidigare år?
Artikelbild

– Jag tror det. Folk vill ha det fint hemma och vågar bygga mer själv är min uppfattning.

Vad tror du det beror på?

– Det är nog tack vare internet. Det finns filmer på hur man gör allt från att gräva den första plinten fram till att man lägger den sista plankan. Dessutom känns det väldigt trendigt med att bygga själv, du ser ju bara alla byggprogram som går på tv just nu.

Hur viktig är sommaren för er som bygghandlare?

– Den är väldigt viktig, det är då som vi säljer absolut mest. På grund av det så förbereder vi oss noga. Vi får klart sommarbemanningen redan i mars så att de är utbildade, trygga och reda när säsongen sätter igång.

Hinner du med någon semester när det är så hektiskt?

– Jag hinner med semester på sommaren men jag vill inte ta den eftersom jag tycker det är den roligaste tiden på året att jobba. Det händer så mycket. Istället brukar jag spara semestern till vintern för skotersemester i fjällen.

Har ni på Byggmax några planer eller projekt till efter sommaren?

– Just nu har vi bara fokus på att serva kunder, vi hinner inte annat. Det brukar börja avta i september och sedan blir det ganska lugnt över vintern.