Grattis Anders! Hur känns det?

– Fantastiskt kul! Jag blir varm i kroppen, det känns jätteroligt att vara uppskattad för det man gör. Man går till jobbet och gör sitt bästa, försöker driva företaget tillsammans och att någon uppskattar sättet man gör det på är både hedrande och skapar en massa energi.

Berätta om Tromb!

– Det är ett bolag som jobbar med digital affärsutveckling. Vi hjälper företag att bli effektivare och lönsammare genom digitalt stöd. Genom tech bygger vi appar, system och webb, på det sättet levererar vi kundnytta. Vi har en stor förmåga att bygga gränssnitt som användarna förstår och är lätta att jobba med, det leder till färre utbildningskostnader. Sedan arbetar vi med strategi och innovation, projektledning och håller i workshops. Vi finns på fyra ställen, Luleå, Piteå, Skellefteå och Stockholm. Sedan har vi startat ett nytt bolag med inriktning mot AI.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Både att få jobba med medarbetarna och kunder, integration med människor och att skapa glädje. Jag vill skapa någon form av energi och drivkraft och brukar säga att jag anställer människor som är smartare än mig, då går allt bättre. Sedan är vår tillväxtresa fantastiskt rolig. Vi startade 2014 och i dag är vi 70 personer totalt. Det är förstås jättekul att vi får kundernas förtroende på den resan och får göra roliga grejer. Vi har gått över till att hjälpa start ups där vi erbjuder vår kompetens och vi försöker vara möjlighetsorienterade.

Vilka ledaregenskaper är viktigast för dig?

– För mig är det att skapa energier, det är galet viktigt. Attityd, mod, energi och omtanke i kombination. Det handlar om vad man skapar för energi när man går in i rummet. Folk ska känna att det är kul att jobba på Tromb, att de får förtroende av mig och modet att våga göra saker, det är okej att göra fel. Samtidigt som det blandas med omtanke och hjärta. Omtanke i att människor ska må bra och att familjerna ska må bra. Att faktiskt genuint bry sig, det bygger jag mitt ledarskap på.

Övriga finalister till Årets ledare är Fredrik Johansson, iTid Tarinfo, och Teija Joona, Region Norrbotten. Vinnaren presenteras innan jul.