Julia Grönberg har arbetat på Gilla kreativ i Boden under nästan tre år. Hennes arbetsuppgifter handlar bland annat om att beställa in produkter utifrån kundernas önskemål samt bygga om och snygga till i butiken. Som ägare av butiken står Pasi Roponen som äger sammanlagt sex butik i länet. Julia Grönberg beskriver Gilla kreativ som en plats där en får färgservice på plats.

– Vi erbjuder en fysisk plats att besöka när en vill köpa färg. Det är svårt att köpa det på nätet just för att det kan skilja sig så mycket när det gäller nyanser och sådant som är viktigt när et gäller färg. Vi vill kunna erbjuda den personliga servicen och assistansen. Sedan kan vi också hjälpa dem som vill komma igång med pyssel eller konst och inte riktigt vet var de ska börja. Många tycker att det är en trygghet att ha någon som kan hjälpa dem

Hur viktigt är personlig service för er?

– Personlig service är nummer ett för oss. Det är nog många butiker som får stänga nu för tiden men just det personliga bemötandet är något som internethandeln inte har.

Vad är det bästa med att jobba på Gilla kreativ?

– Friheten att kunna bygga om, man får ha mycket nya idéer och får skapa mycket i butiken. Det är roligt att få lyssna på kunderna och utgå efter deras behov. Det är vårt jobb att se till så att det som de vill ha finns.

Finns det någon speciell produkt som är populär just nu?

– Det beror verkligen på. Det är mycket som styrs av till exempel lokala konstkurser. Då kan det komma många som vill ha en specifik produkt från ett specifikt märke. Men allt går såklart i trender.

Vad är ditt bästa tips till någon som vill börja arbeta med färger?

– Jag tycker att tycker att det är enklast att börja med akryl. Det går att mixa den med vatten och den torkar relativt snabbt vilket gör att den är lätt att arbeta med. För om vi ser på olja, akryl och akvarell så skiljer de sig väldigt mycket från varandra. Olja kan ta flera år innan den torkar beroende på hur många lager man gör.