Bodensonen Simon Wanler växte upp i en företagarfamilj med en pappa som drev egna företag under hela hans uppväxt. Han började städa i trapphus i pappans fastigheter och skruva i datorer i hans datafirma redan när han var liten och lärde sig tidigt att han måste tjäna ihop till sin egen veckopeng.

Föddes du in i entreprenörskapet?

– Jag tror att man blir formad av det. Dels förståelsen att det krävs mycket jobb för att driva eget. Pappa var borta mycket och jobbade långa dagar. Men sedan var jag delaktig i det. Vi hade ett företag som hette Norrbottens biljard och dart där vi monterade och sålde biljard- och dartutrustning. Vi var i fängelset uppe i Haparanda och monterade biljardbord när jag var 10-11 år. Man blev en del av det tidigt och det var tydligt att man jobbade för veckopengen, berättar Simon Wanler i poddavsnittet.

Efter endast tre år av stora framgångar för Bastard burgers så sålde delägarna en del av verksamheten till riskkapitalbolaget Equip i slutet av 2019.

– Vi blev uppvaktade av ganska många, men vi fick en bra säljpartner som hjälpte oss under hela processen.

Har det inneburit någon extra utdelning för er?

– Det har det. Vi som jobbar kvar har återinvesterat 45 procent i bolaget. Det har inte gått någon nöd på oss i ärlighetens namn. För att gå all in och satsa så måste du släppa majoriteten av bolaget.

Är ni ekonomiskt oberoende?

– Vi får inte kommentera pengar men jag var den största delägaren, så det är klart att det var en bra affär. Det finns ett enormt värde i Bastard burgers.

Avsnittet spelades in i februari, innan coronapandemins utbrott.

Lyssna på avsnittet här.