1. Foto?

Om du har en kontakt på företaget du söker jobb hos kan det vara bra med en bild för igenkänning. Annars behöver du inte ha foto – om det inte efterfrågas i jobbannonsen så klart.

2.Skriv kort!

Det här är säkert den mest utmanande punkten för många. Men försök att hålla dig till vad du vill uppnå med arbetet du söker.

3.Var du är nu och kommer från närmast är mest intressant!

Börja med att berätta var du är, befattning, anställningstid och kort fakta om vad jobbet innebär. Ta sedan det jobb du hade innan dess.

4.Din senaste utbildning är mest intressant!

Skriv vad du har gått för utbildning, skola, tidsperiod och eventuell inriktning kort förklarat. Ta sedan upp om du har någon tidigare utbildning.

5.All erfarenhet – är erfarenhet!

Har du inte haft så många anställningar? Tänk på att allt du gjort i form av ett jobb är meriterande, även om det har varit obetalt. Det visar på vilja och arbetserfarenhet oavsett om det varit ordförande i en filmklubb eller ett enklare sommarjobb.

6.Övrigt – allt annat!

Missa inte kontaktuppgifter och att uppge om du har körkort. Språkkunskaper och datorerfarenhet är också viktigt. Ta även med något kort om dina fritidsintressen och hur du lever – det ger alltid en mer komplett bild.

Annons

Detta är en annons från Norrbotten Växer, den är inte skriven av journalisterna på NSD:s och Kurirens redaktion.