De är försäkringsbolaget som vågar sig upp på höga höjder. Med stöd av säkerhetslinor och kollegornas peppande ord klättrar medarbetarna på LF Norrbotten i Luleå uppför väggen i Hälsans Hus.

Två som utmanar sig själva extra mycket är Katarina Rantatalo och Anna Wedegren. De är båda höjdrädda, men har ändå vågat sig upp på klätterväggen.

– Det var roligare men svårare än jag trodde. Men det är ett bra sätt att utmana sig, säger Katarina Rantatalo.

– Det är jätteroligt att få chans att göra sådant jag inte skulle göra annars, säger Anna Wedegren.

Klättringen är en av många aktiviteter som LF Norrbotten erbjuder sina medarbetare, som en del i företagets friskvårdssatsning. Det började med en kick off på temat välmående, sedan bestämde man sig för att jobba vidare med fokus på friskvård. Yinyoga, padel, vinprovning, aktivitetsbingo, hälsofrukost och lunchföreläsning är några av aktiviteterna som ordnats.

– Det är roligt att arbetsgivaren tänker på vårt välmående och vill satsa på det. Det blir mycket snack före och efter en aktivitet, om hur roligt man haft det. Många vill prova och det uppskattas verkligen, säger Katarina Rantatalo.

Medarbetarna får även träna en timme på betald arbetstid varje vecka, mot att de även tränar en timme på fritiden.

– Vi vill hjälpa medarbetarna att hitta balans i livet. Fysisk träning är en viktig del men det finns mycket annat som skapar välmående, som att göra aktiviteter tillsammans. Vi vill att man ska må bra när man går till jobbet, säger Jenny Dagman, företagsmarknadschef och projektledare.

Varför har ni valt att satsa på det här?

– Vi ser det som en investering att ha personal som mår bra. Vår personal är gladare och friskare, och mår man bra generellt och har en balans i livet tror vi även att man kan minska stress och prestera bättre på jobbet.

Har ni sett något resultat?

– Många säger att det här underlättar för att få ihop livspusslet, man kanske inte får till träningen annars. Några har uttryckt att de känner att företaget investerar i personalen, och några säger att detta gjort att man börjat röra på sig mer, säger Jenny Dagman och fortsätter:

– Jag tycker det är fantastiskt att vi kan ge den här förmånen till personalen. För det är inget tvång och många av aktiviteterna är ju på fritiden, men nästan alla pass har blivit fullbokade. Det känns jätteroligt!

Adam Zingmark är en av dem som testat klätterväggen flera gånger under kvällen.

– Det var jättekul! Det är första gången jag klättrar, men nu vill jag göra det igen, säger han.

Han tycker det är trevligt med alla aktiviteter och menar att det blir som teambuilding.

– Det är bra att få chans att lära känna varandra utöver jobbet, säger Adam Zingmark.

– Man utmanar sig tillsammans och det blir en kamratlig stämning, även om vi är ett stort företag, säger kollegan Anette Mårtensson.

Annons

Detta är en annons från LF Norrbotten, den är inte skriven av journalisterna på NSD:s och Kurirens redaktion.