Entreprenad- och fastighetsutvecklingskoncernen Serneke satsar offensivt på att bli rikstäckande. Sedan tidigare har bolaget haft verksamheter i fyra regioner, väst, syd, öst och mittregionen.

– Vi bygger ett hotell åt Diös med 270 rum i Sundsvall. Det var då som jag uppvaktade Serneke och sa att det är dags att etablera sig i resten av Norrland. Bolaget valde att gå på det så nu etablerar vi oss från Sundsvall till Kiruna, säger Mikael Thorgren. I februari inviger bolaget sitt nya regionkontor vid Köpmantorget i Luleå.

– Luleå ligger bra till i norr och är en bra knytpunkt. Det är nära till både Gällivare och Kiruna där vi vill vara en del av samhällsomvandlingen.Det är även nära till Umeå, säger Mikael Thorgren.

Vilka kompetenser söker ni?

– Vi söker människor som kan komma in och göra skillnad, som vill ta ett större ansvar och känner ett engagemang för att bygga upp ett team som vill framåt, säger Mikael Thorgren och fortsätter:

– Vi är väldigt nära att börja sätta de första affärerna. Vi har ett tiotal anbud ute just nu och när de kommer in så behöver vi produktionspersonal och platschefer, arbetsledare och entreprenadingenjörer och såklart yrkesarbetare, säger Mikael Thorgren.

Serneke genomför just nu en större omorganisation. I dag är verksamheten uppdelad i tre bolag: Serneke bygg, Serneke anläggning och Serneke projektutveckling. Men från och med årsskiftet ändrar bolaget struktur och blir Serneke Sverige.

– Vi slår ihop bolagen i ett och högre mandat och stödfunktioner flyttas ut i regionerna. Besluten kommer att tas lokalt vilket innebär att vi kan anpassa oss efter rådande marknadsläge på orten, förklarar Mikael Thorgren.

Varför är norra delen av Sverige intressant för Serneke?

– Hela Norrlandskusten är under stark tillväxt. Vi vill bli en långsiktig aktör i Malmfälten och söker möjligheten till affärer med exempelvis LKAB. Sammantaget finns det en fantastisk potential i norr som vi vill ta vara på.

Vid årsskiftet tillträder Lars-Ola Särkimukka rollen som arbetschef i Kiruna.

– Han ska ansvara för verksamheten i Kiruna och Gällivare. Vi kommer även att rekrytera arbetschefer i Skellefteå, Umeå, Sundsvall och Östersund som blir ansiktet utåt och håller i affärerna. Vi är övertygade om att det är bra med en lokal kännedom och att kärnan i verksamheten är att verka lokalt.

Serneke har haft en enorm tillväxtresa. För 17 år sedan startades bolaget av Ola Serneke och Andreas Fagerberg under namnet Sefa. När bolaget börsnoterades 2016 bytte man namn till Serneke.

I dag jobbar 1200 anställda i koncernen, som har en årlig omsättning på 7 miljarder kronor. Visionen är att omsätta 30 miljarder 2030 och placera sig som ett av de 30 största entreprenadföretagen i världen.

– Bolaget har en väldigt stark värdegrund och kultur. Vi ska vara nästa generations byggföretag och utmana både oss själva och branschen. Många projekt som vi uppfört har varit projekt där man drar det lite längre. Vi bygger just nu Nordens största skyskrapa på 245 meter i Göteborg, säger han och fortsätter:

– Vi vill attrahera duktiga medarbetare från hela branschen men också från andra branscher, det gör organisationen dynamisk.

Skicka in din ansökan redan i dag – Kolla in Sernekes lediga tjänster här.

Serneke satsar stort på att få in studenter från Luleå tekniska universitet i organisationen.

– Näringslivet måste bli bättre på att synas på universitet, det tänker vi göra. Vi vill ta en aktiv roll och berätta för studenterna vilka möjligheter som finns i regionen. Jag hoppas att de ser en fördel i att komma till ett rikstäckande bolag. Våra visioner stannar inte i Sverige, vi vill etablera oss internationellt och äger i dag 50 procent av ett företag i Australien. Vi är ett så pass stort bolag att våra medarbetare inte behöver känna någon begränsning, säger Mikael Thorgren.

AnnonsDetta är en annons från Serneke, den är inte skriven av journalisterna på NSD:s ochKurirens redaktion.