Hyber är företaget med världens första delningstjänst för barnkläder. Hyber Norrland drivs av Susanna Rönnbäck, 25, från Gällivare. Hon håller i företagets testpilotgrupp där tio familjer från orten testar kläderna och konceptet.

Hybers affärsidé har en delningsekonomi som grundtanke. För en fast månadskostnad får kunden tillgång till ytterkläder till sina barn från märket Isbjörn of Sweden och kan byta storlek när man vill. Tjänsten är anpassad för barn i förskoleålder upp till tio år.

– Konceptet gör det möjligt att byta storlek flera gånger på en säsong vilket skulle bli väldigt dyrt om man ska köpa flera set ytterkläder till barn som inte växer i takt med årstidsväxlingarna, förklarar Susanna Rönnbäck, Hyber Norrland, i ett pressmeddelande.

Artikelbild

Företagaren. Susanna Rönnbäck, 25, Gällivare.

– Hyber är en spännande representant för det nya inslaget i det moderna samhället, nämligen delningsekonomi. Med utvecklingen av nya webbaserade tjänster så kommer Gällivare att komma med på den kartan också, säger Bernt Wennström, utvecklingsenheten Gällivare kommun.