Storbritannien Premiärministerfavoriten Boris Johnson, som i nuläget har störst stöd för att axla rollen som ny ledare för Konservativa partiet i Storbritannien, kommer att ta Storbritannien ur EU utan ett avtal om förhandlingarna inte lett någonstans i slutet av oktober. Det säger Johnson i en intervju med BBC.

Jag lovar att vi har gått ut ur EU före Halloween 31 oktober, säger Boris Johnson i intervjun.

Johnson säger att han inte vill ha en hård brexit men att alternativet måste ligga kvar på bordet för att visa att Storbritannien menar allvar med att lämna unionen.

Johnson ville däremot inte kommentera vad som hände hemma hos honom när polisen kallades till hans och hans sambos bostad efter ett högljutt bråk i förra veckan.

Jag pratar inte om saker som gäller min familj, mina kära, säger han.

Inte heller ville han svara på rivalen Jeremy Hunts uttalande att han är en "fegis" som inte ställde upp och mötte sina motståndare i debatter.

Om en knapp månad står det klart om det blir Hunt eller Johnson som ska leda partiet. De runt 160 000 medlemmarna i Konservativa partiet har fram till 22 juli på sig att rösta om vem de vill se som ny partiledare. Dagen efter, 23 juli, presenteras vinnaren.