Det blir Andreas Lind som blir ny vd för Swedish Lapland Visitors Board. Lind kommer närmast från länsstyrelsen Norrbotten, där han sedan 2014 varit näringslivschef. Innan det var han vd för Norrbottens handelskammare mellan åren 2008 och 2014.

– Hans passion och driv ligger i regional utveckling och han kommer till en organisation och näring i stark tillväxt. För mig känns Andreas som en verklig topprekrytering, säger Jalle Svanberg, styrelseordförande i Swedish Lapland Visitors Board, i ett pressmeddelande.

– Genom mitt arbete på länsstyrelsen och handelskammaren har jag haft möjlighet att följa utvecklingen i Swedish Lapland på nära håll, så självklart känns det inspirerande att få chansen att arbeta med en organisation i stark medvind, säger Andreas Lind.

Han tillträder tjänsten som vd i november och kommer då under en tid att arbeta parallellt med tidigare vd, för att skapa bästa möjliga förutsättningar för en smidig övergång och fortsatt högt tempo inom regionens snabbast växande näring.