Det blir fritidschefen Helén Wiklund Wårell som tar över. Hon har varit chef på fritidsförvaltningen och dess 80 anställda i elva år.

– Helén är en av kommunens mest välmeriterade ledare, det känns fantastiskt bra att hon accepterat denna spännande utmaning, säger kommundirektör Mikael Lekfalk i ett pressmeddelande.

– Jag är ödmjuk inför uppdraget och ser fram emot att få fortsätta vara med i Luleås utveckling fast i en annan roll, säger Helén Wiklund Wårell.

Hon tillträder sin nya tjänst den 6 augusti.

– Det blir exakt elva år på dagen sedan jag började som fritidschef, säger Helén Wiklund Wårell.

Helén Wiklund Wårell kom från sjukvården till fritidsförvaltningen, hon har en yrkesbakgrund som arbetsterapeut, enhetschef vid arbetsterapin och slutligen vårdchef vid Sunderby sjukhus. Nu ska hon bli högsta chef för kommunens stadsbyggnadsförvaltning, med 460 anställda och ansvar för stadsplanering, investeringar, VA, drift och underhåll samt fastigheter.

– I rollen som fritidschef har jag haft otroligt mycket kontakt med stadsbyggnadsförvaltningen, fritidsförvaltningen är en av de största hyresgästerna. Jag ska leda förvaltningen och verka genom de duktiga medarbetare som finns där, säger Helén Wiklund Wårell.

– Som högste chef ska jag inte ha detaljkunskaper, jag ska se till att teamet fungerar. Jag vet var jag står i mitt ledarskap, säger Helén Wiklund Wårell.

Tjänsten som förvaltningschef för den kommande sammanslagna kultur- och fritidsförvaltningen är ute på annons, med sista ansökningsdag 20 maj.