Norrbottens Affärer har tidigare skrivit om batterifabriken i Skellefteå. I början av 2018 ska spaden sättas i marken för batteritillverkaren Northvolts stora projekt.

Nu meddelas att Northvolt skjuter upp köpet av den tomt på Finnslätten i Västerås, där det är tänkt att bolaget först ska etablera sig. I stället ska det ske i februari.

Northvolt jobbar fortsatt med finansieringen och en ansökan om tillstånd hos mark- och miljödomstolen, det rapporterar Sveriges Radio Västmanland.

– Jag vill inte kommentera hur mycket vi har fått in hittills, det finns så många olika siffror. Vi får helt enkelt vänta lite tills vi har löst den här första fasen. Då kommer vi att gå ut med mer information, sa Northvolts vd Peter Carlsson till Norrbottens Affärer under ett besök i Luleå för två veckor sedan.

Enligt Peter Carlsson ska finansieringen av batterifabriken ske stegvis med start i Västerås i början av nästa år. Marken i Västerås är tänkt att användas för en anläggning där forskning, utveckling och småskalig batteriproduktion ska ske. Batterifabriken i Skellefteå kommer sedan med i nästa större finansieringsfas som startar någon gång efter sommaren 2018.

Produktionen beräknas sedan att starta 2019 för att vara i full gång 2020.