Syrien Den syriska regeringen kritiserar Turkiet för att ha skickat en militärkonvoj på väg mot staden Khan Sheikhun i västra Syrien.

Turkiska fordon med ammunition är på väg mot Khan Sheikhun för att understödja terrorister, säger en talesperson vid utrikesdepartementet till den nationella nyhetsbyrån SANA.

Syriska och ryska militärflygplan har försökt hindra konvojens framfart genom flygbombningar, enligt Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) som bevakar kriget i Syrien från Storbritannien.

Khan Sheikoun ligger i Idlibprovinsen, som enligt ett avtal mellan Ryssland och Turkiet egentligen är fredat från den syriska regimens offensiv. Men eftersom militanta islamistgrupper vägrade lämna den demilitariserade zon som avtalet också innebar har det inte kunnat implementeras.

I helgen angrep regimlojala trupper residensstaden Idlib för första gången sedan man förlorade den 2014. Regionen kontrolleras till stora delar av gruppen Hayat Tahrir al-Sham, vars ledare har kopplingar till al-Qaida.